Coaching & begeleiding

Coaching & begeleiding

Coaching & begeleiding
voor HR Professionals & Leidinggevenden

Sparringpartner
voor Managers & ZZP-ers bij vragen rondom organisatieontwikkeling

Thema’s:

Herken je onderstaande thema’s? Dan zijn de gesprekken met mij een mogelijkheid om stil te staan bij wat er werkelijk aan de hand is en te leren anders te handelen.

Zelfzorg: Je bent gewend je dienstbaar op te stellen maar ondertussen verlies je je eigen behoeftes uit het oog en raak je steeds meer uitgeput. Hoe zorg je voor je eigen voeding, reflectiemomenten en inspiratiebronnen?
Rolduidelijkheid en begrenzing: Als HR professional of leidinggevende wordt veel van je verwacht. Het is van belang om helder te zijn over waar je rol begint en eindigt. Hoe meer transparantie je kunt bieden hoe minder last je zult hebben van projecties en verkeerde verwachtingen. Soms is dit een troebel vraagstuk maar er samen naar kijken doet wonderen!
Zichtbaarheid en positie innemen: Je hebt het gevoel klem te zitten tussen belangen van anderen en bent toe aan het laten horen van je eigen stem. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Het begint bij voelen en verkennen wat je zelf vindt. Hierbij gaan we op zoek naar je eigen kompas.
Conflict en vermijdingsgedrag: Jouw team of organisatie loopt telkens weer vast op een bepaald vraagstuk. Misschien is er iets anders aan de hand wat steeds vermeden wordt. Je wilt daar graag je licht op laten schijnen en zicht op krijgen zodat je weet wat je werkelijk te doen staat.
Onrust en weerstand bij verandering: Jijzelf (in je rol) of je team in zijn geheel zit in een fase van verandering die veel van je vraagt. Je weet op grote lijnen waar je heen wilt maar bent ter ondersteuning op zoek naar houvast en reflectie om telkens weer de juiste keuzes te maken.

Werkwijze

Ik werk zowel vanuit het hoofd als vanuit het hart. Mijn aanpak is analytisch waar nodig en speels waar het kan. Ik maak gebruik van concepten uit de organisatie- en groepsdynamiek en toegepaste integrale psychologie.

Mijn visie op coaching vanuit systeemperspectief

Bij vraagstukken op het werk zie je vaak dat mensen of te veel of te weinig verantwoordelijkheid bij zich zelf leggen. Als de balans zoek is heeft dat invloed op ons functioneren en werkgeluk. Hoe zou het zijn als je helder zou kunnen overzien wat de wisselwerking is tussen jou en jouw werkomgeving? En tot een manier van werken te komen die precies aansluit bij wie je bent en wat je hebt te geven?

Tijdens een coachingstraject onderzoeken wij samen de bestaande dynamiek op de werkvloer, maken we helder wat jouw rol in dit proces is en welk handelingsperspectief daarbij past. We kijken naar jouw persoonlijke vraagstukken en patronen, de spanningsvelden van je functie, de organisatiekenmerken en naar de maatschappelijke context waarbinnen je opereert.

Je leert onderscheid te maken tussen wat van jou en wat van de ander is en hoe je op een integere manier invloed kan nemen op de gang van zaken, wat uiteindelijk leidt tot minder stress en meer werkplezier.

Hoe gaat het in zijn werk?

In een vrijblijvend (online) intake gesprek verkennen wij eerst jouw vraag en of ik diegene ben die jou daarin kan begeleiden. Als dat het geval is maken wij afspraken betreffende het vervolg, passend bij jouw situatie.

Een sessie duurt over het algemeen 75 minuten. Ik beschik over praktijkruimtes in Amsterdam en Utrecht en ik werk in het Nederlands, Engels en Duits.

Online coaching behoort tot de mogelijkheden wanneer afspreken op locatie voor jou niet mogelijk is.

Meer weten?

Heb je interesse maar weet je niet zo goed hoe en wat? Plan dan een vrijblijvende kennismaking in.

Direct naar Contact