Mijn werkwijze

Coaching richt zich vaak alleen op de ontwikkeling van de medewerker zelf. Maar meestal spelen er nog andere factoren die van invloed zijn op ons functioneren. Daarom vraagt persoonlijk leiderschap niet alleen om het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag, maar ook om inzicht in groepsprocessen en de context waarin je opereert. Door samen de zichtbare Рen vaak onzichtbare Рdynamiek op de werkvloer te onderzoeken, maken we helder wat jouw rol in dit proces is en welk handelingsperspectief daarbij past. Wij kijken daarbij naar jouw persoonlijke inbreng, jouw werkrol, de organisatiestructuur en naar de maatschappelijke context van je werk. Je leert onderscheid te maken tussen wat van jou en wat van de ander is en hoe je op een integere manier  invloed kan nemen op de gang van zaken, wat uiteindelijke leidt tot minder stress en meer werkplezier.

In een vrijblijvend intake gesprek verkennen wij eerst jouw vraag en of ik diegene ben die jou daarin kan begeleiden. Bij een wederzijdse match gaan wij een coachings- of reflectietraject aan van gemiddeld vijf sessies waarin wij werken aan meer eigenaarschap over jouw rol-in-context.

De gesprekken kunnen zowel op locatie in Amsterdam of Utrecht alsook via Skype plaatsvinden. Ik werk in het Nederlands, Engels en Duits.

Zie hier wat anderen over mij zeggen: Testimonials

Meer informatie over mijn achtergrond vind je hier: Over Susanne

Direct naar Contact & informatie