Over mij

Over mij

Ik ben ervan gefascineerd hoe mensen zich ontwikkelen in hun persoonlijke en professionele leven. In mijn beleving gaat dat vaak met vallen en opstaan. Het is zeker geen rechtlijnig proces; dingen leren aangaan maar ook dingen leren loslaten vraagt heel wat.

In de afgelopen 20 jaar heb ik in verschillende functies de uiteenlopende krachten kunnen ervaren die spelen in een organisatie. Ik heb ook kunnen ervaren hoe ik daar zelf aan bijdraag, soms in positieve zin maar soms – onbedoeld – ook in negatieve zin. In die context heb ik mijzelf steeds beter leren kennen. Eerlijk naar jezelf kijken is niet altijd even leuk maar levert uiteindelijk veel op.

In 2014 rondde ik aan de Universiteit Utrecht mijn opleiding tot psychodynamisch-systemisch coach en consultant af. Deze tweejarige opleiding op Master niveau werd aangeboden in samenwerking met The Tavistock Institute of Human Relations in London. Sindsdien combineer ik mijn vaste baan als Manager Bedrijfsvoering & HR in de internationale non-profit sector met het begeleiden van professionals en leidinggevenden.

Na het jaarprogramma ‘Beziel je leiderschap’ (2021/2022) volg ik op dit moment de verdiepende driejarige opleiding voor persoonlijke en professionele ontwikkeling bij ITIP School voor leven en werk.

Naast regelmatige bijscholingen maak ik gebruik van supervisie en intervisie.

Ik ben opgegroeid in Duitsland en woon met mijn gezin in Amsterdam.

Opleidingen

Mijn opleidingen omvatten coaching, organisatieadvies, systeemtheorie en groepsdynamiek.

Hieronder een selectie van mijn opleidingen en cursussen:

  • Praktische coachingsvaardigheden (Schouten & Nelissen, 2011)
  • Coaching en Consulting in Context: Theorie en praktijk van werken met onbewuste dynamiek in organisaties (Universiteit Utrecht, 2012-2014)
  • Advanced Training Small Group Dynamics (OPUS London, 2017)
  • Basiskennis van Transactionele Analyse (p.r.o. Academy, 2018)
  • Awareness, Understanding and Intervening in Groups (Lithuanian Group Relations Society, 2020)
  • Exploring Leadership and BART (Boundaries, Authority, Role and Task) Across Shifting Realities (Group Relations International, 2021)
  • Beziel je Leiderschap (ITIP School voor leven en werk, 2021-2022)
  • De ITIP Opleiding (ITIP School voor leven en werk, 2022-2025)

Voor een overzicht van mijn volledige CV en alle bijscholingen en kwalificaties zie mijn LinkedIn pagina.

Direct naar Contact

Portretfoto: Ineke Oostveen